Bota

Ylberi në Skoci nuk ka 7 ngjyra, por shfaqet i bardhë !

2-65-550x345
  • 1-132-768x847
  • 2-65-550x345
  • 2-65-620x330-550x293
  • 1-132-768x847
  • 2-65-550x345
  • 2-65-620x330-550x293

1-132-768x847

Një fotograf ka kapur me aparatin e tij një ylber të bardhë të pabesueshëm. Melvin Nicholson ishte në Rannoch Moor në perëndim të Skocisë, kur zbuloi ‘harkun e mjegullës’ mbi një pemë të vetme.

Është një ylber shumëngjyrësh i përbërë nga pikëlza të vogla uji që shkaktojnë mjegullën dhe që mund të shihet nëse dielli është pas jush. Ylberët e bardhë janë të ngjashëm me ylberet e rregullta, por shfaqen kur ka mjegull dhe jo shi. Për shkak se mjegulla ka pikëlza të vogla uji, ngjyrat e ylberit janë më të dobëta se zakonisht.

“Sapo e pash këtë pemë të mrekullueshme të izoluar dhe rrahur nga era e dija se duhej të fotografohej bashkë me harkun e mjegullës i cili dukej si një ylber i bardhë. Ishte më shumë se magjike dhe një nga ato ditë që duan shumë kohë të rikthehen,” ka thënë fotografi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top