Lajme

Wi-Fi: Një vrasës i heshtur që na vret ngadalë

download

Në shoqërinë moderne, të gjithë jemi të varur nga interneti. Është bërë edhe më e lehtë që nga krijimi dhe revolucioni i Wi-Fi-së. Ne jemi në gjendje të surfojmë nëpër internet saherë që kemi nevojë, pavarsisht ku ndodhemi apo ku shkojmë.

Megjithatë, kur bëhet fjalë për sigurinë tonë, kompanitë të cilët prodhojnë Wi-Fi rutera duhet të ndjekin disa norma të rrepta në mënyrë që t’i bëjnë këto pajisje të sigurta për shëndetin tonë. Sidoqoftë, ne do të ju bulojmë disa fakte duke marrë parasysh sigurinë e pajisjeve wireless dhe Wi-Fi ruterave:

Gjëja e parë që duhet të shqyrtojmë është mënyra se si një pajisje është e lidhur me ruter pa kabllo. E pra, pajisjet wireless (pa tel) si telefonat celularë, tabletët dhe laptopët lëshojnë sinjale WLAN (valë elektromagnetike) në mënyrë që të lidhen me ruter.

Megjithatë, sinjalet e tilla dëmtojnë shëndetin tonë në mënyra të ndryshme. Agjencia Britanike e Shëndetësisë ka kryer një studim në të cilën tregohet se ruterët rrezikojnë shëndetin tonë, sikur te njerëzit ashtu edhe tek bimët.

Këtu po ju paraqesim disa nga pasojat ndaj ekspozimit të Wi-Fi-së:

Çështjet e koncentrimit
Dhimbje veshi
Dhimbje të shpeshta të kokës
Lodhje kronike
Çështjet e gjumit
Megjithatë, është fakt se nuk mund të shmangim plotësisht përdorimin e teknologjive të reja. Prandaj, nuk mund të ju themi mos të përdorni pajisjet wireless dhe Wi-Fi ruterat, por ne mund të ju sugjerojmë disa këshilla të dobishme se si mund të kufizoni ndikimin e tyre të dëmshëm si dhe të zvogëloni efektet anësore:

Sigurohuni që të shkëputeni nga Wi-Fi programet para se të shkoni për të fjetur.
Ju nuk duhet të mbani ruter-in në kuzhinë apo në dhomën e gjumit.
Përdorni telefonat me kabllo gjatë kohës kur jeni në shtëpi, në mënyrë që të reduktoni valët elektromagnetike.
Fikni Wi-Fi-në kur nuk e përdorni më, në mënyrë që të parandaloni valët elektromagnetike, gjë që dëmtojnë dhe pengojnë dukshëm rritjen e fëmijëve.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top