Shkenca

Tre britanikët që kryen zbulime mbi materien, fitojnë Çmimin Nobel në Fizikë

dark_matter-1024x768

Çmimi Nobel i Fizikës iu dha sot tre britanikëve që punojnë në SHBA, David Thouless, F. Duncan Haldane dhe J. Michael Kosterlitz, për kërkimet e tyre mbi materien.

“Zbulimet e tyre kanë mundësuar përparime të kuptimit teorik të mistereve të materies dhe kanë krijuar perspektiva të reja për zhvillimin e materialeve inovuese”, shkruan Fondacioni Nobel.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top