Kulturë

Teatri 100-vjeçar që u kthye në bibliotekë gjigante

AE3NNN Buenos Aires. Mega bookstore El Ateneo. Converted Theater Grand Splendid, now the largest bookstore of Latin America.

Në një qytet të largët nga Buenos Aires, është një bibliotekë që nuk ngjason me ndonjë tjetër në botë, El Ateneo Grand Splendid.

Ndërtesa në të cilën gjendet ishte teatër dhe tani është pothuajse 100 vjeçar (është hapur në vitin 1919).

Çdo vit kjo bibliotekë, mirëpret rreth 1 milion vizitorë. Teatri u transformuar në librari nga arkitekti Fernando Manzone.

Ai ia doli të ruajë shumë nga elementet origjinal arkitekturale, duke përfshirë skenën, ballkonet, dekorin e interierit madje edhe perdet e kuqe.

Çdokush që i pëlqen librat, me siguri që do të adhuronte këtë vend.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top