Këshilla mjekësore

Studimi: Një gotë verë në ditë redukton rrezikun nga goditjet në tru

red-wine-usa
  • vere
  • red-wine-usa
  • vere
  • red-wine-usa

vereNjë gotë verë në ditë mund të reduktojë rrezikun nga llojet më të zakonshme të goditjeve në tru me 10%, thotë një hulumtim.

Një gotë e vogël verë thuhet se ulë nivelet e një proteine e cila formon bllokim të gjakut.

Njerëzit e studiuar që pinë një gotë verë në ditë kishin 10% më pak gjasa që të pësojnë sulm ishemik, që bllokon dërgimin e oksigjenit dhe gjakut në tru, duke i detyruar shumë njerëz që pësojnë kësi sulmi që të mësojnë se si të ecin dhe si të flasin. Madje edhe më shumë se dy gota verë në ditë u gjet nga hulumtuesit në Kembrixh dhe Suedi se redukton rrezikun nga ky sulm me 8%.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top