Kuriozitete

Studimi: Jeni shumë kureshtar, mos u shqetësoni, keni aftësi kreative!

850x636_thought_leader-750x4221480009311

080456_cewekmikir2-780x439-550x310Tashmë nuk duhet të shqetësoheni nëse jeni një person kureshtar, pasi një studim i fundit ka zbuluar se njerëzit kureshtarë kanë mendje kreative.

Një hulumtim nga “Oregon State University” ka sugjeruar se njerëzit të cilët kanë tipare të forta të kureshtjes kanë gjasa që të kenë zgjidhje më kreative për problemet.

Hulumtimet e kaluara kanë treguar se kureshtja është një parashikues i fuqishëm i aftësisë së një personi për të zgjidhur problemet  në vendin e punës.

Por, pyetjet mbeten rreth asaj se si, pse dhe kur kurioziteti ndikon në procesin kreativ, kanë thënë ekspertët.

Kurioziteti diversiv është një tipar i përshtatshëm në fazën e hershme së zgjidhjes së problemeve për shkak se ajo çon në mbledhjen e një sasie të madhe të informacionit përkatës për problemin.

Ky informacion mund të përdoret për të gjeneruar dhe vlerësuar ide të reja në fazat e mëvonshme  kreative të zgjidhjes së problemeve.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top