Kuriozitete

SHBA, gruaja e parë myslimane që bart shaminë në radhët e policisë

Amel Shamut

Një grua amerikane bëhet oficerja e parë myslimane. Ajo ka filluar punë si police në qytetin Dirbort në Michigan të SHBA.

Ajo thotë se besimi i saj fetar dhe kulturor do të lejojë për policimin në komunitet më të mirë në qytet.

Sipas Press TV, Amel Shamut, e cila ka lindur në Amerikë, është policja e parë myslimane e cila bart uniformë islame bashkë me uniformën e policisë. Shamut ka thënë se mbajtja e shamisë është shndërruar në model për të gjithë në Amerikë. Policia e këtij qyteti ka thënë se Shamut ka ndikuar në përmirësimin e marrëdhënieve midis shoqërisë myslimane dhe stafit të tyre.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top