Shëndetësi

Puna gjatë natës, e dëmshme për trurin

puna gjate nates

Ekspertët e Universitetit të Suonsit në Uells dhe të Tuluzës në Francë paralajmërojnë punëtorët e turneve të natës.

Dhjetë vjet punë gjatë natës mund të mplakin me mbi 16 vjet qarqet tona celebrale, sipas studimit që përfshiu më shumë se 3 mijë punëtorë francezë.

Puna gjatë natës, momenti kur ora biologjike ka planifikuar pushimin, mund të ketë në fakt efekte negative mbi aftësinë njohëse dhe kujtesën, shkruan albeu. Për t’u shëruar, duhet të shkëputeni nga ky lloj orari për të paktën 5 vjet.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top