Këshilla mjekësore

Pas 12 orësh uji i ndenjur bëhet i rrezikshëm për shëndetin tonë

1-3
  • 1-3
  • ice-water-with-germs
  • 1-3
  • ice-water-with-germs

ice-water-with-germsEdhe nëse lini rubinetin e ujit pa e hapur për një ose disa ditë, uji fillon të marrë një shije jo të mirë. Disa supozojnë se kjo ndodh për shkak të mikroorganizmave. Këto të fundit, në temperaturën e dhomës fillojnë të shumohen me shpejtësi.

Një gllënjkë mund të krijojë një mori mikrobesh, shtoji kësaj edhe pluhurin e ambientit, por, nuk është kjo ajo që e bën me shije ujin e ndenjur dhe për këtë duhet të “falënderojmë” dioksidin e karbonit.

Pas një kohe prej 12 orësh, dioksidi i karbonit fillon të përzihet me ujin, duke ulur pH-në dhe duke i dhënë atij një shije jo të mirë. Po ashtu nuk është mirë që të ndani gotën tuaj të ujit me të tjerët, sepse mund të krijohen mikroorganizma të shumtë që nuk ju bëjnë mirë për shëndetin.

Madje shishet plastike janë planifikuar të përdoren vetëm një herë dhe jo të rimbushen herë pas here. Ndaj, përpiquni të shmangni ujin e ndenjur, e aq më pak atë që gjendet në shishe plastike.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top