Teknologji

Në Singapor mund të gjeni taksi pa shofer

Tashmë është një realitet, për herë të parë që prej ditës së sotme, udhëtimi në Singapor me taksi, por pa shofer, me anë të një taksie robotike, që nget vetë në rrugët publike të vendit, është i mundur.

Pas dy muajsh në rrugë, gjashtë makina pa shofer, të programuara nga kompania e programeve, nuTonomy, do të jenë në veprim, brenda dhe përreth një parku 200 hektarësh të një biznesi në lagjen “Buona Vista”. Kompania kishte kryer më parë një rrugëtim më të vogël, por vetëm për përdoruesit e zgjedhur me kujdes dhe vetëm brenda kufijve të parkut.

“Dy inxhinierë do të udhëtojnë me çdo makinë për të garantuar sigurinë gjatë rrugëtimit”, konfirmoi sot një zëdhënës i kompanisë në një konferencë shtypi.

Pasagjerët mund të rezervojnë makinën paraprakisht falas duke përdorur një aplikacion lokal, i njohur si Grab. Kjo lëvizje vjen vetëm një javë pasi kompania amerikane, Uber filloi një rrugëtim me makina vetëlëvizëse për udhëtarët në Pitsburg në Shtetet e Bashkuara Amerikës.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top