Teknologji

Kundër robotëve, pro njerëzve

robotet

 

Grupi i disa prej kompanive më të fuqishme të teknologjisë në planet kanë formuar një partneritet mbi inteligjencën artificiale.

Google, Facebook, Amazon, IBM dhe Microsoft njoftoi të mërkurën fillimin e Partneritetit të Inteligjencës Artificiale për ta vënë atë në dobi të njerëzve dhe shoqërisë.

Ata e kanë në plan tu ndihmojnë njerëzve të kuptojnë se çfarë është inteligjenca artificiale, për të zhvilluar standardet e industrisë, dhe të punojnë për të siguruar që zyrtarët qeveritarë të krijojnë ligjet në lidhje me AI me një bazë të vërtetë të kuptuarit se çfarë është ajo.

Megjithatë, në këtë kombinim të kompanive të mëdha mungon Apple, dhe OpenAI, operacioni i hulumtimit të Elon Musk.

Partneriteti rreth Inteligjencës Artificiale do të “kryejë hulumtime, të rekomandojë praktikat më të mira, dhe të publikojë kërkime nën një licencë të hapur në fusha të tilla si etikës, drejtësisë dhe përfshirjes; transparenca, privacisë, dhe ndërveprimit; bashkëpunimi në mes të njerëzve dhe sistemeve AI; besueshmërisë dhe fuqisë së teknologjisë “.

John Markoff në New York Times shkruan se çështja është “për të vendosur rregullat bazë për mbrojtjen e njerëzve – dhe punët e tyre kundrejt përparimeve të shpejta në inteligjencën artificiale”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top