Këshilla mjekësore

Kujdes kur i puthni fort fëmijët, preket shëndeti mendor i tyre

speech-pathologist
  • auto_750x405733261_kids-teach-us1471942988
  • speech-pathologist
  • auto_750x405733261_kids-teach-us1471942988
  • speech-pathologist

auto_750x405733261_kids-teach-us1471942988 speech-pathologistPrindër, mos e puthni fëmijën kohë e pa kohë, e vend e pa vend dhe mos lejoni as të tjerët të puthin fëmijën tuaj me forcë. Prindër, kontrolloni intensitetin e puthjes, pasi fëmija trembet nga e puthura, i duket sikur e hani. Fëmija është në fazën, që organi i tij më i fuqishëm për njohje, është goja.

Fëmija çdo gjë e fut në gojë dhe kërkon ta hajë që të mund ta njoh dhe po kështu, mendon se duan të bëjnë edhe të rriturit me të, prandaj kini kujdes.

Përpiquni ta kuptoni, se ashtu siç ngjizja e një njeriu realizohet nga nga dy qeliza mikroskopike, po ashtu edhe këto veprime, në pamje të thjeshta dhe dashamirëse, dëmtojnë pikërisht, sigurinë dhe besimin te fëmija, informon arbresh.info.

Një fëmijë po u rrit i sigurt, nuk do të jetë një i rritur prepotent dhe në funksion të të tjerëve, apo të kërkojë të ketë njerëz në funksion të tij. Të qenit në funksion, apo të kesh nevojë për të patur njerëz në funksion, është privim lirie. Është ti mohosh fëmijës shijen e barazisë dhe të qenit i barabatë midis të barabartëve.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top