Këshilla mjekësore

Infeskionet e dimrit, prindër ja si ti mbroni fëmijët tuaj nga i ftohti

timthumb
  • timthumb
  • Parents with children (4-9) playing in snow
  • timthumb
  • Parents with children (4-9) playing in snow

 

Parents with children (4-9) playing in snow

Parents with children (4-9) playing in snow

Stina e dimrit mund të jetë një kohë e shkëlqyer për fëmijët tuaj për të luajtur jashtë shtëpisë sidomos kur bie borë, por i ftohti mund ti sëmurë ata.

1.Gjatë muajve të dimrit, fëmijët janë të ekspozuar ndaj infeksioneve, viruseve etj. Por, edhe lojrat në dëborë mund ti dëmtojnë ata. Ndaj, sigurohuni që fëmijët tuaj të qëndrojnë në ambjente të ngrohta, vishini pallto apo xhupa për të dalë jashtë.

2.Përdorni kremra për lëkurën e fëmijëve, përpara se të shkojnë për të fjetur. Po kështu, vazhdimisht përdorni kremra për duart e tyre, që të mos acarohet lëkura nga i ftohti. Inkurajoni fëmijët tuaj të lajnë duart para dhe pas ngrënies.

  1. Sigurohuni që të ushqehen shëndetshëm me vitamina, minerale, antioksidantë etj. të cilat janë të domosdoshme gjatë kësaj stine të ftohtë.

4.Rregullisht, i kujtoni fëmijëve që të bëjnë ushtrime fizike për të mbrojtur sistemin imunitar nga sëmundjet. Për fëmijët është shumë e rëndësishme të flenë 8 orë gjumë. Gjatë ditëve me diell të dimrit, sigurohuni që të shëtisni me fëmijët tuaj me biçikletë.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top