Bota

Brexit do të ketë pasoja të mëdha për Britaninë e Madhe

BÉLGICA UE REINO UNIDO:BRU2 BRUSELAS (BÉLGICA) 16/02/2016.- Un responsable iza la bandera de Reino Unido ante la sede de la Comisión Europea de cara a la visita del primer ministro británico, David Cameron, a la Comisión Europea, en Bruselas (Bélgica) hoy, 16 de febrero de 2016. Cameron se reúne hoy con los presidentes de la Comisión Europea y la Eurocámara, y con líderes políticos, para intentar un acuerdo que permita al Reino Unido permanecer en la UE. EFE/Olivier Hoslet

Bashkimi Evropian duhet të bëhet shembull dhe të ndërmarrë çdo hap të nevojshëm në mënyrë që Brexit të jetë “shumë i dhimbshëm” për Britaninë e Madhe, u shpreh kryeministri sllovak, Robert Fico për Financial Times.

“BE-ja duhet të përdorë këtë mundësi për t’i pohuar mbarë opinionit: Dëgjoni, tashmë ju duhet të ndërgjegjësoheni se përse është i rëndësishëm qëndrimi në BE”, pohoi Fico, shteti i së cilit mban aktualisht presidencën e radhës së BE-së.

“Edhe pse Britania e Madhe renditet fuqia e pestë në ekonominë botërore, ky hap do të jetë mjaft i vështirë për këtë shtet”, theksoi kryeministri sllovak, duke e cilësuar “blof” optimizmin e shfaqur nga qeveria britanike.

Këto komente bien në kontrast me deklaratat e liderëve të tjerë evropianë që mohojnë se duan të “ndëshkojnë” Britaninë e Madhe për votën pro Brexit

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top