Teknologji

Apple merr gjoba të majme nga tatimet irlandeze

apple-fbi-514451372

Apple mund të gjobitet të paguajë miliarda euro për taksat e prapambetura në Republikën e Irlandës nga zyrtarët e konkurencës së Bashkimit Evropian. Vendimi i formës së prerë, që pritet të martën, pason një hetim trevjeçar në çështjet tatimore irlandeze të Apple, të cilat BE-ja i ka identifikuar më parë si të paligjshme.

Në Financial Times raportohet se fatura do të jetë miliarda euro, duke e bërë atë gjobën më të madhe të taksave në Evropë. Apple dhe qeveria irlandeze kanë gjasa për të apeluar kundër vendimit.

Sipas ligjit të BE-së, autoritetet kombëtare tatimore nuk lejohen të japin përfitime tatimore për kompanitë e përzgjedhura. Sipas autoriteteve të BE-së, vendimet e bëra nga qeveria irlandeze në vitin 1991 dhe 2007 lejuan Apple për të minimizuar faturën e saj të tatimeve në Irlandë.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top