Teknologji

Aplikacionet e Google Play spiunojnë përdoruesit e smartphoneve

google-play-store-material-m8-hero

Katër aplikacione në dispozicion në Google Play Store kishin spiunuar përdoruesit në fshehtësi, sipas një studimi të publikuar të premten nga kompania e sigurisë së Telefonave Lookout. Sipas studimit, kodet e aplikacioneve mund të mbledhin informacion për shembull se me kë keni komunikuar përmes e-mailit.

“Ky informacion është tepër i vlefshëm për një haker i cili dëshiron të gjejë se ku është një person dhe me kë janë duke folur ata, ka thënë Kristy Edwards, menaxher produkti për hulumtim të sigurisë në Lookout.

Një nga aplikacionet, i quajtur Embassy, funksionuar si reklamë në Play Store,i lejon përdoruesit të kërkojnë ambasadën e vendit të tyre në qytetet e huaja. Në të njëjtën kohë, ai i kthen telefonat e përdoruesve në pajisjet ‘home’ dhe iu dërgon listat e kontaktit tuaj në llogaritë e hostuara në serverat e drejtuar nga Facebook dhe Amazon.

Aplikacione të tjera që e reklamojnë veten e tyre si aplikacione lajmesh, por në fakt nuk punojnë. Megjithatë, ata gjithashtu janë të rrezikshëm

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top