Bota

AI: Refugjatët po jetojnë në kushte çnjerëzore

refugjatet

Qindra refugjatë dhe azilkërkues jetojnë në kushte degraduese përgjatë kufirit jugor të Hungarisë  ose në qendrat e mbipopulluara në Serbi, tha sot “Amnesty International” në një deklaratë. Në veçanti, monitoruesi i të drejtave të njeriut denoncoi trajtimin e tmerrshëm të azilkërkuesve nga ana e Budapestit.

Situata është rezultat i pengesës së krijuar shtatorin e kaluar përgjatë kufirit me Serbinë dhe më tej përgjatë kufirit me Kroacinë si dhe të një ligji që parashikon vetëm shqyrtim të përmbledhur të kërkesave për azil.

Të ashtuquajturat “zona tranzit”, kontejnerë, janë hapur në dy pikat kufitare për shqyrtimin e kërkesave për azil dhe vetëm 30 persona lejohen të kalojnë çdo ditë.

Gjatë një inspektimi të ”Amnesty International” u gjetën mbi 600 persona, të cilët jetonin në kampe të improvizuara dhe në raste të shumta ata kishin muaj që jetonin aty dhe në kushte të papërshtatshme

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Më të klikuarat

To Top